به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه های خود نوشت:
نشنال اینترست نوشت: در حالی که آمریکا احتمالاً به تهدیدهایش علیه ایران ادامه خواهد داد، ایران همچنان موشکهای قدرتمندتری را توسعه میدهد. ایران به توسعه موشکهای بالستیک دوربرد خود و پرتاب برخی از موشکهایش با بُرد کوتاهتر ادامه داده است، هرچند که دولت آمریکا از این کشور خواسته بهطور کامل هرگونه سلاحی را که میتواند بهطور فرضی توانایی حمل کلاهک هستهای را داشته باشد، کنار بگذارد.
بیشتر بخوانید:
درخواست ۳ کشور اروپایی درباره برنامه موشکی ایران
ایران در ۸ سپتامبر و اول اکتبر سال ۲۰۱۸ موشکهای ذوالفقار، قیام ۱ و فاتح ۱۱۰ را به سوی کردهای معارض در کردستان عراق پرتاب کرد. این حملات در مجموع گستردهترین حملات موشکی ایران در حدود ۲۰ سال گذشته بوده است. همچنین در حمله اکتبر که از موشکهای ذوالفقار و قیام ۱ استفاده شد، شبه نظامیان داعش در نزدیکی شهر مرزی ابوکمال سوریه هدف قرار گرفتند.
موشکهای فاتح ۱۱۰ در حملات سپتامبر، گروههای معارض کُرد را در کردستان عراق هدف قرار داد و به کشتهشدن دستکم ۱۷ تن و مجروحشدن شماری دیگر از جمله زنان و کودکان منجر شد.
ایران در بحبوحه تشدید تنشها با آمریکا اقدام به پرتاب موشک کرد. در مه ۲۰۱۸ دولت ترامپ از توافق بینالمللی برجام خارج شد؛ هرچند ایران به آن پایبند است.
دولت آمریکا در ایران میخواهد توسعه همه برنامههای موشکی خود را متوقف کند اعم از اینکه بخواهد در زمینه کلاهک هستهای فعالیت کند یا نکند. همچنین آمریکا از ایران میخواست حمایت از حزبالله را متوقف و از سوریه خارج شود. اما ایران اینخواستهها را رد کرده است.
تارنمای مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی در واشنگتندیسی در توضیح این موضوع میگوید: تهران از زیربناها و تخصص تقویت موشکهای موجود خود برخوردار است.
این کشور متنوعترین و بزرگترین زرادخانه موشکی را در خاورمیانه در اختیار دارد که شامل هزاران موشک بالستیک کوتاه میانبرد و موشکهای میانبرد و موشکهای کروز میشود که میتواند مناطقی تا اسرائیل و جنوب شرق اروپا را در تیررس قرار دهد.
ایران فاقد موشکهای بالستیک قارهپیما است. آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا از این موشکها برای انتقال کلاهکهای اتمی در سراسر جهان استفاده میکنند.
«مایکل اِلمن» کارشناس امور موشکی در موسسه بینالمللی مطالعات راهبردی لندن به روزنامه نیویورکتایمز گفت: تأسیسات شاهرود به «توسعه موشکهای قارهپیما در پنج تا ۱۰ سال آینده کمک خواهد کرد البته اگر تهران تمایلی به توسعه این نوع موشکها داشته باشد.»